Zoeken
  • Demi Viring

#1 Hoe het allemaal begon...

Bijgewerkt op: 22 jul. 2021

Welkom bij mijn eerste blog over onze kinderwens. Als ik zeg onze dan bedoel ik mijzelf en mijn vrouw. Eerst dus maar even een voorstelrondje:


Mijn naam is Demi (zij/haar), ik ben 26 jaar en ik ben getrouwd met Thécla (zij/haar). Zij is 29 jaar en we wonen samen met onze vier katten (Pepper, Tony, Thor en Loki) in Amersfoort. Ik kom uit Amsterdam en Thécla uit Zoetermeer maar nadat we een tijd lang samen in Zoetermeer woonde, werd het tijd om ergens anders naartoe te verhuizen. Het werd Amersfoort en inmiddels is het alweer twee jaar geleden dat we ons huis daar kochten.


We hebben het altijd al over kinderen gehad. Ik heb sinds ik mij kan herinneren al een kinderwens en bij Thécla was die wens er niet zo sterk. In 2019 begonnen we er steeds vaker en meer gedetailleerd over te praten en eind 2019 wisten we het zeker: we willen beginnen aan het traject om ouders te worden. We maakten een afspraak bij de huisarts en zij vertelde ons dat zij het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem kon aanraden (dit vanwege een bevriend stel uit haar privésfeer die goede ervaringen daar heeft). Voor mijzelf erg prettig omdat ik zelf toentertijd ook nog onder behandeling was bij het Rijnstate op een andere afdeling. We werden op de wachtlijst gezet en na een paar dagen kregen we te horen dat de wachttijd minimaal 2,5 jaar zou zijn. Dit was echt een klap in ons gezicht aangezien we nooit hadden verwacht dat dit zo lang zou gaan duren voordat we een gesprek met een arts konden hebben. Het lukte ons niet om dit zomaar naast ons neer te leggen en besloten een lijst met ziekenhuizen te gaan bellen en te gaan informeren naar de wachttijden. We kwamen uit bij UMC Utrecht en dat voelde direct heel goed. Het ziekenhuis is redelijk dichtbij Amersfoort, Thécla werkt bij de Universiteit Utrecht dus dat zit daar ook nog eens tegenover elkaar en ze konden ons vertellen dat de wachttijd op moment van onze inschrijving drie tot vijf maanden was. We konden ons geluk niet op en hebben echt even staan juichen toen we de telefoon ophingen en we dit hoorde van de assistente in het ziekenhuis.

De dag waarop we eindelijk de datum kregen van onze eerste afspraak in het UMCU

In februari 2020 hadden we onze eerste afspraak in het ziekenhuis. Daar werd ons van alles uitgelegd over de gehele procedure en we kregen het 'grote boek' te zien. Het grote boek is een multomap vol met a4tjes waarop informatie staat over donoren. Eigenlijk een soort offline Tinder voor sperma. Ieder a4tje bevat informatie over haarkleur, oogkleur, lengte, gewicht, studie, hobby's, werk en afkomst. We bladerden hier een beetje doorheen en hadden al direct onze favoriet: nummer 2210. Er staan alleen nummers bij en geen namen omdat dat vanwege de anonimiteit niet mag. De anderhalve maand daarna hebben we het vaak gehad over nummer 2210 en werden natuurlijk met de dag meer zenuwachtig wanneer we opgeroepen zouden worden om te mogen beginnen.


Het was inmiddels maart 2020 en waar we sinds de eerste berichten bang voor waren, werd werkelijkheid: er kwamen maatregelingen vanwege het COVID-19 virus. Het UMC Utrecht besloot hun behandelingen stil te leggen en het voelde voor ons alsof de wereld even instortte. De wachttijd werd van drie tot vijf maanden uitgebreid naar een half jaar, een jaar, anderhalf jaar en inmiddels twee jaar. Keer op keer te horen krijgen dat we nog langer moesten wachten, voelde voor ons erg zwaar. De maanden gingen in het opzicht van onze kinderwens enorm langzaam voorbij. In mei 2021 kregen we weer te horen dat er nog steeds geen uitzicht om het traject snel te beginnen dus begonnen Thécla en ik over andere opties te praten. De andere optie waar we telkens bij terugkwamen was het zoeken naar een eigen donor. We hebben hier lang over gepraat, de voors en tegens wel twintig keer opnieuw besproken en uiteindelijk besloten we dat we niet langer wilden wachten op het ziekenhuis en het tijd was om zelf actie te gaan ondernemen.


We gingen op zoek naar een eigen donor en hoe dat verliep, lees je in het volgende blog...


Liefs,

Demi

238 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven