Zoeken
  • Demi Viring

#2 De oproep

Zelf actie ondernemen klonk heel hoopvol. Na ruim anderhalf jaar wachten, wachten en nog meer wachten begonnen we hoop te krijgen. Alleen al bij de gedachten dat we zelf aan zet waren, werden we blij terwijl er verder nog helemaal niets was gebeurd. Na een paar weken veel en goed nadenken en bespreken waren we er klaar voor om zelf op zoek te gaan naar een spermadonor. We hebben dit heel kort nog met een iemand uit onze vriendenkring besproken maar al snel bleek dat dat geen match was. Het was inmiddels 22 juni 2021 en 's avonds rond een uur of negen was mijn draadje op twitter klaar. Twitter was de plek waar wij een oproep wilden plaatsen om een spermadonor te vinden. Naast twitter hadden wij ons ook ingeschreven op One Wish. Dit is een website waar je als stel of alleenstaande in contact kunt komen met mensen die sperma willen doneren. Er staan uitgebreide beschrijvingen bij, de donoren laten weten of ze alleen maar willen doneren of bijvoorbeeld co-ouderschap willen en vertellen wat informatie over henzelf. Als ik over One Wish vertel aan mensen noem ik het altijd 'Tinder voor sperma'. We maakten hier een profiel aan en zochten in het systeem van One Wish naar de, voor ons, geschikte donor en die stuurden wij een bericht.


Ondertussen was het ook tijd om op de 'tweet' knop te klikken om de oproep live te zetten op twitter.

We vonden het doodeng, spannend maar ook heel bijzonder tegelijk. Een paar minuten waren verstreken en daar kwamen de eerste likes, retweets en reacties. Dat is uren en uren doorgegaan met als resultaat dat de tweets ruim 350 keer zijn gedeeld en we inmiddels een stuk of zestig(!) berichten hebben binnengekregen van mensen die onze donor willen zijn. Helaas waren toch een aantal berichten niet echt geschikt. Hier even wat voorbeelden:

Dat laatste bericht klinkt op zich nog wel oké maar het kwam van iemand die als gebruikersnaam 'Pregnantbitch' had en als naam 'Ex Pornstar'. Dus ja... Heel verrassend maar dat werd 'm toch net niet.


Iris, journalist van het AD, had mijn oproep gezien op Twitter en wilde ons daar graag over interviewen. Ze had ons in januari 2021 al benaderd voor een interview over het gehele proces en de wachttijd en daar is toen een mooi interview uit voortgekomen. Deze kun je hier lezen. Ze wilde graag een vervolgstuk schrijven omdat we nu toch opeens een heel nieuwe stap hadden genomen. Het tweede interview is opnieuw weer een goed geworden. Zowel Thécla als ik zijn er blij mee. Je kunt 'm hier lezen.


Inmiddels kregen we via One Wish ook wat berichten terug, ik denk een stuk of vier. We waren echt ontzettend blij verrast dat we zoveel berichten kregen en waren er ook door overdonderd. We konden nog niet echt geloven dat hier misschien iemand tussen zat die ons écht zou willen helpen met onze kinderwens. Nadat we het even een dag hebben laten bezinken begonnen we met wat berichtjes opstellen om terug te kunnen sturen. Want ja, hoe nu verder? Je wil toch al wat van elkaar weten voordat je telefoonnummers gaat uitwisselen maar ook weer niet te veel want het is ook weer handiger om dit te bespreken als je elkaar belt in plaats van via tekst. Het voelde ook best wat ongemakkelijk aan. Je bent met iemand in gesprek om zijn/haar/hen* sperma maar je wil ook zoeken naar andere gespreksonderwerpen om te kijken of er een klik is.

We gingen in gesprek met een aantal mensen maar die klik voelden we nog niet echt met iemand maar daar kwam later verandering in.


Een paar dagen na onze oproep kreeg ik een berichtje op Whatsapp van iemand die Thécla en ik al kende. Iemand die ik ken via Twitter en die ik wel wat vaker spreek via Twitter. Ooit een keertje nummers uitgewisseld en nu kreeg ik dus opeens een berichtje van hem. Het was een heel vriendelijk en lief bericht over dat hij mijn oproep voorbij had zien komen en of we daar eens in gesprek over wilde gaan. We hadden dit totaal niet verwacht maar het voelde direct heel goed. Het voelde ook anders dan de paar gesprekken die we via Twitter hadden gehad met andere mensen over eventueel doneren. Dit voelde open, fijn en ook al best vertrouwd. Echt heel gek hoe dat opeens zo kan zijn bij een persoon. Thécla en ik werden echt heel enthousiast en hebben even kort met hem gesproken via Whatsapp. We besloten dat het handig was dat ik wat informatie zou mailen en ook alvast wat vragen die wij hadden, zodat we die op een later moment konden doornemen via een telefoongesprek. Iets meer dan een week later was daar het moment: we gingen met z'n drieën bellen. Hoe dat ging en wat er dan allemaal zoal werd besproken, vertel ik in het volgende blog. Kleine spoiler: het gesprek duurde anderhalf uur haha!


Liefs,

Demi


*Voor de mensen die niet begrijpen waarom ik hier niet alleen zijn heb geschreven: er zijn naast mannen natuurlijk ook non-binaire mensen en trans vrouwen die sperma zouden kunnen doneren. Vandaar dat ik deze termen gebruik.

228 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven