Zoeken
  • Demi Viring

#6 Het donorcontract tekenen

Zondag 8 augustus 2021 om 11.00 uur was het zover: Thécla, onze donorvriend en ik gingen het donorcontract tekenen. Kim, onze advocaat, kwam iets voor elf uur bij ons thuis binnenlopen. Thécla zette en kopje thee voor haar en ondertussen ging ik onze paspoorten boven pakken. Onze donorvriend had wat vertraging met de trein dus die kwam rond kwart over elf wat gehaast binnen. We gingen met z'n vieren aan tafel zitten en kregen allemaal een contract in ons handen. Samen met Kim namen we het gehele contract door. We hadden het contract van te voren al op de mail gekregen zodat we alles al uitgebreid konden lezen. Kim las alle punten uit het contract nog een keer voor en legde ondertussen uit wat het precies betekende. Nadat dit klaar was, was het moment daar: we mochten gaan tekenen. Op iedere pagina een paraaf en op de laatste een handtekening (en dat allemaal in driefout dus het duurde even voordat het klaar was). Ik legde de pen neer, gooide mijn handen in de lucht en riep "yessss". Na zolang op een wachtlijst staan, zelf zoeken naar een donor, nadenken en enorm veel praten kon ik eigenlijk niet geloven dat we het contract nu echt hebben getekend. Het papierwerk is nu klaar en we kunnen nu echt gaan beginnen. Het voelt zo onwerkelijk en al helemaal omdat we daar morgen (MORGEN!!!) mee gaan beginnen.


Op de dag dat we ons donorcontract gingen tekenen, organiseerden we ook een barbecue voor lieve vrienden die wij kennen via Twitter. Dit is ook hoe wij onze donorvriend kennen. Mensen in onze directe omgeving en de directe omgeving van onze donorvriend wisten er al van. Hij had aan zijn familie en een paar vrienden laten weten dat hij dit voor ons/met ons gaat doen en wij hadden het aan een aantal van onze vrienden verteld. De vrienden van twitter wisten nog nergens van omdat wij het graag in het echt aan ze wilden vertellen in plaats van via Twitter. Nadat Kim weg was hebben onze donorvriend, Thécla en ik nog even snel een foto met z'n drieën gemaakt zodat we die in de middag op Twitter konden plaatsen. Het idee was namelijk dat wanneer iedereen er was, ik de foto op Twitter zou zetten en aan iedereen het nieuws zou vertellen dat we die ochtend het contract hadden getekend. Het was buiten even aan het regenen dus toevallig was iedereen bij elkaar in onze woonkamer. Thécla vroeg of iedereen even stil wilde zijn en vervolgens vertelde ik dat we het donorcontract die dag hebben getekend en dat we een leuke foto hadden gemaakt en die op Twitter hadden gezet.

Iedereen pakte direct zijn/haar/hen telefoon erbij en de eerste reactie die ik hoorde was "oh woow". Iedereen begon direct een beetje te juichen en te klappen wat echt ontzettend lief was. Het voelde zo fijn dat we niet telkens meer "onze donorvriend" hoefden te zeggen maar dat nu iedereen waarvan wij willen dat ze het weten, weten dat onze donorvriend Kevin is. Lieve Kevin die eerst nog heeft getwijfeld of hij ons wel een berichtje moest sturen. Uiteindelijk toch gedaan en kijk ons eens nu. Morgen is het zover, de eerste keer insemineren. Kevin komt naar ons toe en dan gaan we het doen. Ik vind het echt zo ontzettend spannend. Het insemineren zelf eigenlijk niet, dat is plat gezegd gewoon een spuitje met sperma ver genoeg naar binnen duwen en klaar. De spanning zit 'm meer in het wachten wat komen gaat. Het afgelopen anderhalf jaar stond eigenlijk altijd in het teken van wachten om überhaupt aan dit avontuur te mogen beginnen. Inmiddels is dat gedeelte voorbij en gaat nu telkens het wachten na de inseminatiepoging beginnen. Een heel ander soort wachten en eentje waar ik ook best wel tegenop zie. Ik kan me enigszins voorstellen hoe dat gaat voelen maar precies weten ga ik pas merken als het eenmaal zover is. Voor nu zijn Thécla en ik echt ontzettend blij dat het papierwerk achter de rug is en dat deze grote stap nu genomen is.


346 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven